Odbojkašice Kjerija (©CEV)
Odbojkašice Kjerija (©CEV)

U Italiji se ipak igra bolja odbojka: Kjeri preko Lugoža do titule u Čelendž kupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 20:13

Tim koji je trenutno na petom mestu u Seriji A bio je prejak za rumunski klub, upisao je dve maksimalne pobede u finalu

Pehar namenjen pobedniku trećeg po rangu evropskog takmičenja u ženskoj konkurenciji završio je u rukama odbojkašica Kjerija. Finale je završeno ekspresno, Italijanke su dobile oba meča 3:0 protiv Lugoža i tako vrlo dominantno prošetale do titule u CEV Čelendž kupu.

Na revanš susretu po setovima je bilo 25:21, 25:21, 25:21.

Izabrane vesti

Prva dva perioda su bila slična, Rumunke su do sredine imale vođstvo, a onda ga prepuštale gošćama. U trećem činu je sve već bilo rešeno, a Kjeri je tokom njega od prvog do poslednjeg poena imao prednost. Najveća je iznosila sedam poena, a set se završio sa plus četiri.

Zapravo, ovaj dvomeč pokazao je jasnu razliku između odbojke u Italiji i Rumuniji. Kjeri ove sezone igra veoma dobro u Seriji A i trenutno zauzima visoku petu poziciju iza Koneljana, Skandićija, Vero Volej Milana i Novare. Lugož je u domaćem prvenstvu na trećem mestu iza Albe Blaž i Targovišta.

Ni na prvom ni na drugom meču Rumunke nisu imale neke velike prilike da zaprete. Kad god je bilo potrebno Kjeri je bio na visini zadatka.

Večeras je pobednički sastav predvodila Elena Kazot sa 15 poena (11 iz napada, jedan blok, tri asa), a pratila je Kaja Grobelna sa 12.

U poraženom timu bile su i dve Srpkinje - Silvija Popović na poziciji libera i Tanja Grbić na poziciji dizača (dva poena). Odigrale su prva dva seta, a u trećem kad je sve već bilo izgubljeno za njihov tim nisu više bile na terenu.

FINALE ČELENDŽ KUPA ZA ODBOJKAŠICE

Prvi meč

Kjeri - Lugož 3:0

Drugi meč

Lugož - Kjeri 0:3


tagovi

CEV KupSilvija PopovićŽOK LugožŽOK Kjeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara